GV E-Techniek
Rosbayerweg 1
1521 RW WORMERVEER
tel: 075 - 6475 400

Over ons

Interview met Gert Visser, directeur en oprichter GV E-Techniek

'Passie en betrouwbaarheid'

Na zijn MTS-opleiding begon Gert Visser als aankomend elektromonteur bij A. de Keizer Elektrotechniek uit Zaandam. Dit bedrijf verzorgt installaties bij luxe grote jachten en heeft later het bedrijf De Bree uit Amsterdam overgenomen. In zijn 22-jarige loopbaan bij deze ondernemingen, die voornamelijk klanten in het hogere segment bediende, schopte hij het tot adjunct-directeur van het elektrotechnische bedrijf. In 2008 is hij met succes voor zichzelf begonnen. Bij GV E-Techniek werken inmiddels acht mensen.

Waarmee onderscheidt GV E-Techniek zich van de concurrentie?
"Onze kracht is dat we heel snel het vertrouwen van opdrachtgevers kunnen winnen. Als de deur op een kier staat en ik kan mijn verhaal vertellen, dan kan ik zo goed als zeker aan de slag. Het kost me daarentegen moeite om gesloten deuren open te krijgen. Loopt een opdracht niet rechtstreeks via de opdrachtgever maar via derden, dan kan je niet het vertrouwen van de opdrachtgever winnen en weet je dat er nog een acht of tien anderen elektro installateurs in de race zijn. Omdat ik weet wat de klanten uiteindelijk willen, maak ik mijn voorstel voor de tussenpersoon vaak te mooi. De uiteindelijke opdrachtgever is daarentegen juist blij met de oplossingen en de realistische en zo volledig mogelijke offerte."

Met andere woorden: koele rekenaars weten jullie niet altijd op waarde te schatten?
"Klopt, maar daar zit ik niet zo mee. Uiteindelijk wil ik toch dat mensen met ons werken om onze passie, betrouwbaarheid en inhoudelijke kennis. Zeker als het gaat om onze domotica-activiteiten. Dat is tenslotte een zeer complex, specialistisch en ook snel veranderend vakgebied; bij veel installateurs ontbreekt gewoonweg de benodigde know-how over domotica.
Als GV E-Techniek de regie voert, dan krijgen klanten het gewenste totaalproduct en komen ze gegarandeerd niet voor nare verrassingen te staan. Kiezen voor een ogenschijnlijk goedkopere concurrent is in mijn ogen penny wise, pound foolish.”

Speelt toekomstvastheid een rol bij de aanschaf en uitrol van domotica? Hoe flexibel moet een systeem bijvoorbeeld zijn om mee te kunnen groeien met de voortschrijdende techniek?
"De centrale besturingsinstallatie, die meestal in een rack op een vaste plaats staat, kun je na verloop van tijd desgewenst betrekkelijk eenvoudig verwisselen voor een ander systeem. Ook kun je er nadien nieuwe apparatuur op aansluiten. Bij de bekabeling is over het algemeen al rekening gehouden met de opmars van IP-gebaseerde apparatuur: spullen die via het internet protocol kunnen communiceren met andere apparatuur in een gesloten netwerk of via internet. Hooguit zou je op een gegeven moment een kabel moeten vervangen door bijvoorbeeld glasvezel."

Welke toekomst voorzie jij voor domotica in het algemeen?
"Voor het grote publiek staat het allemaal nog in de kinderschoenen. Je ziet het nu op beperkte schaal opkomen bij nieuwbouwprojecten, maar ik vraag me af of het via die weg wel echt van de grond zal komen. Nieuwe bewoners hebben immers uiteenlopende wensen. Bovendien kan de prijs in dit segment een belemmering vormen. Het is dus niet onze markt. Als GV E-Techniek focussen we ons liever op maatwerk in het hogere segment, veelal luxe villa's. Wij kennen alle wensen en eisen van deze zeer specifieke doelgroep. We spreken bij wijze van spreken dezelfde taal."

Er werken inmiddels acht mensen bij GV-E Techniek. Bij grote opdrachten wordt er, bijvoorbeeld voor het loodgieterswerk, samengewerkt met het installatiebedrijf M&O Techniek. Hoe belangrijk zijn dergelijke partnerschappen?
"We hebben een geweldige wisselwerking met onze partners en leveranciers. Dat is belangrijk, omdat steeds meer opdrachtgevers een klus bewust bij één grotere partij neerleggen, die vervolgens de regie voert en fungeert als aanspreekpunt. Als het gaat om M&O Techniek sluiten niet alleen onze producten naadloos op elkaar aan, ook de installatiemonteurs kennen elkaar goed en zelfs op directieniveau hebben we een klik. Samen met onze partners kunnen we het integrale plaatje verzorgen."

Lopen jullie elkaar als partners nooit hinderlijk voor de voeten?
"Je komt inderdaad wel eens in elkaars vaarwater. Maar als de klant daar beter van wordt, dan is dat prima. Zo ben ik vanuit mijn vak aanwezig bij de bouwbespreking. Dan beperk ik me niet alleen tot de elektrotechnische installatie, maar draag ik soms tevens bouwkundige oplossingen aan. Ik loop in dit vak tenslotte al langer dan 25 jaar mee en heb dus ook bouwkundig al veel meegemaakt. De verschillende technische disciplines lopen vaak naadloos in elkaar over."

Neem contact op met Gert Visser, directeur GV E-Techniek, tel: 075-6475 400.
(Of mail via de contactpagina)